Türk kahvesi, geleneksel bir içecek olmanın ötesine geçerek günlük yaşantımızın ve özel anların ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu eşsiz lezzetin hazırlanma şekli, içimi kadar önemlidir ve birçok kişi için, kahvesinin köpüksüz olması onu gerçek bir Türk kahvesi olarak kabul etmeme sebebi olmuştur. Ancak endişelenmeyin, çünkü şimdi en köpüklü Türk kahvesini nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz. Bu yöntemle, artık “kahvenin köpüğü yok” eleştirileriyle karşılaşmayacaksınız. Kahveniz resmen köpüğe doyacak. İşte hem lezzetli hem de köpüklü bir Türk kahvesi hazırlamanın sırrı:
Türk kahvesi yaparken yapılan en büyük hatalardan birisi de soğuk su kullanmaktır. Kahveye soğuk su yerine kesinlikle sıcak su konulması gerekiyor. Çözünmeyi artırmak için sıcak su kullanımı önemli. Ayrıca atele maruz kalma süresini azaltmak için de sıcak su tercih edilmeli.
İkinci olarak ise, taze kahve kullanımı önemli. Eğer evinizde değirmeniniz varsa taze üretin yoksa da haftalık tüketiminiz kadar taze almanızı öneririz.
Üçüncü adım ise bakır cezve. En iyi iletken bakır olduğu için ısı iletimi daha dengeli oluyor ve bu yüzden kahveler daha aromatik daha tat profili dengeli çıkıyor.
Dördüncü maddde ise fincanı ısıtmak. Fincanı ısıtmak yerine soğutursanız biraz daha kahvenin acılaşmasını engelleyerek daha köpüklü bir kahve içebilirsiniz.