Portakal kabukları evde doğal kokular yapmak için kullanılabileceği gibi, genellikle Yeni yıl tatillerinde evi dekore etmek için de kullanılır. Ancak çok az kişi bunun başka birçok kullanım alanı olduğunu biliyor. Örneğin, çok yaygın olan iki sorunun çözümünde faydalı olabilirler.
Ne yapmalıyız?
Öncelikle portakal kabuklarının kurutulması gerekiyor. Bu, özellikle özel bir kurutucuda yapılabilir, ancak normal bir fırın da aynı şekilde çalışır. Kabukları küçük parçalara bölün, bir fırın tepsisine koyun, fırını 110 dereceye ısıtın ve ürünü oraya yerleştirin.
Fırının kapağını hafif aralık bırakın ve kabukları ara sıra ters çevirerek eşit biçimde kurumasını sağlayın. Tüm sıvı onlardan buharlaştığında, bir blender kullanarak toz haline getirin ve kabartma tozu ile birleştirin.
Bu karışım nasıl kullanılır?
Daha önce de belirtildiği gibi, iki sorunla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Her şeyden önce portakal kabuğu ve karbonat karışımı hoş olmayan kokuları mükemmel şekilde emer. Bu yüzden bir kaseye az miktarda bırakın ve buzdolabında saklayın. Özellikle daha önce hoş olmayan bir koku varsa, birkaç saat içinde farkı hissedeceksiniz. Kabartma tozu emici görevi görür ve portakal kabukları narenciye kokusu yaratır.
Portakal kabuğu ve karbonat karışımına birkaç damla bulaşık deterjanı eklerseniz, her yüzeyi güvenilir bir şekilde temizleyebilen, inatçı kirleri bile çıkarabilen ve hoş bir koku yaratabilen bir macun oluşur. Örneğin yanmış bulaşıkları onunla ovalayabilirsiniz. Yüzeyi yağlayın, 20 dakika bekletin, ardından bir bez ve ılık suyla durulayın.